Годишни награди EMILY 2024

Полезно

/
/ За снимката - малки съвети за големи резултати

За снимката - малки съвети за големи резултати

21.04.2021

Добрата светлина е задължителна за перфектната снимка - интензивна, бяла и добре насочена. Не забравяйте, че отражението на източника на светлината върху топа може да покаже несъвършенства на повърхността.

Твърде жълтата светлина (както и твърде синята) може да промени цветовете до неузнаваемост и от закачливия неон да остане само оранжев спомен.
Позата също е ключова - ръката трябва да е отпусната и естествено стояща. При неправилно избран ъгъл, дори перфектните нокти могат да изглеждат изкривени.

Ако сте избрали светъл цвят на лака или гел-лака, подсилете представянето му на снимката с малко по-тъмен фон - така ръката ще изпъква.

Ако цветът е в топлата гама, заложете на топъл тъмен цвят за фон и обратното.

Снимайте с добра резолюция - нека всички детайли са видими и при приближаване.

Категория „Маникюр“:

Това е ежедневната Ви работа в салона. Практично е и е тенденция в момента - чист, перфектно изпълнен маникюр без декорации, добре оформена и здрава кожна гънка, която не е “потопена” в масло за кожички. За конкурса Ви трябва само най-добрата снимка на тази Ваша работа.

Категория „Дизайн маникюр“:

Тук вече може да развихрите четката! Върху естествени или изградени нокти - рисувайте смело и миксирайте техники. Когато снимате такива дизайни, не включвайте твърде много аксесоари в снимката - те само ще отвличат вниманието от декорацията на ноктите. Ако сте решили да заложите на дълги нокти с характерна форма, изберете кадър, в който да се вижда дължината и линията на ноктите добре без да се изкривяват от оптическата илюзия.

Категория „Педикюр“:

Нека сме откровени - краката са трудни за снимане. Изберете модел с хубави прави пръсти и нокти. Това ще Ви улесни, донякъде. Може да снимате на стола или на пода - важното е да се виждат и ноктите, и стъпалото. Двата крака може да са в различна позиция, за се виждат добре детайлите. Използвайте допълнителна светлина, за да може да подчертаете вида на кожата след процедурата.

Категория „Терапевтичен педикюр“:

Това е специфична категория. Работата по нея често продължава месеци. Правилата за снимане тук не са строги, но не забравяйте, че проблемът, чието решение ще покажете, трябва да се вижда добре и преди, и след Вашата намеса. Снимайте поне от три различни ъгъла. Колкото по-комплексен и сложен е случаят, толкова по-добре! Напомняме Ви, че трябва да добавите колаж от снимка ПРЕДИ и снимка СЛЕД третирането, а листа с Вашия персонален код за конкурса трябва да присъства на снимката СЛЕД.

Категория „Арт кадър“:

Намирането на добър фотограф и модел е ключово за тази категория. Ако планирате в кадъра да участва и лицето на модела, а не само ръцете, тогава трябва да работите и с добър фризьор и гримьор. Можете да бъдете страхотни с ноктите, но ако нямате добър екип, с който да завършите цялостната визия, ще липсват основни качества. Желателно е да работите с хора, които могат да допълнят работата Ви с тяхната. Тук ограниченията са само във Вашата фантазия! Направете поне 2 кадъра, които сами бихте сложили на стената в салона си. Провокирайте гласуващите потребители!

Категория „Салон на годината“:

Знаем, че много от Вас оставят душата и сърцето си в салона, който сами са направили. Избирали сте всеки детайл от интериора, мислили сте за всяко ъгълче от него. Тъй като тази категория в състезанието е свързана с фотографиране на интериор, препоръчваме Ви да използвате професионален фотограф или съветите му. Той ще има специфичен опит в сферата на интериорната фотография. Няколко неща, които е добре да имате предвид в подготовката:

  • опитайте се да избегнете бъркотията;
  • планирайте снимките по-рано, за да имате време за преглед и евентуално повторно заснемане, ако нещо не Ви удовлетворява как изглежда;
  • премахнете излишните детайли, които разсейват;
  • форматирайте Вашите изображения правилно.

Участвайте с кадрите, в които може да се улови духа и атмосферата на салона. Не забравяйте да поддържате и дигиталното представяне на салона, както реалното.

Всяка работа на клиент в салона може да превърнете в конкурсна работа! Необходима Ви е само добра снимка и персонален код, който се вижда заедно с работата Ви на снимката.

Включете се в това състезание с отворен ум, ентусиазъм, вяра в себе си и “пеперуди в корема”! Изпитайте различно, променящо живота предизвикателство.

Мисия

„Годишни награди EMILY“ е сбъдната мечта! Конкурс, който показва най-доброто от най-добрите професионалисти маникюристи и педикюристи. Форматът е реализиран в онлайн платформа, в която участниците създават доброволно свой профил и галерия от снимки, с цел популяризиране на професионалната си дейност и привличане на нови клиенти.

В тази платформа всеки маникюрист и педикюрист може да покаже своите най-добри дизайни и модели на маникюр и педикюр, които лично е направил в професионалната си практика.