Годишни награди EMILY 2024

Полезно

/
/ Ролята на съдиите

Ролята на съдиите

14.05.2021

Ролята на съдиите

Стараем се да предложим на всеки участник едно ново, вълнуващо и удовлетворяващо преживяване в конкурс Годишни награди EMILY 2021.

Още през 2019, по време на първото издание на конкурса, много от участниците споделиха, че биха се радвали класирането във всяка категория да се оформя с гласовете на потребителите и оценка от експерти в сферата на маникюра и педикюра. Именно поради тази причина в Годишни награди EMILY 2021 създадохме две отделни журита от доказани професионалисти в бранша за всяка категория, които ще оценяват работата на участниците. 

В категории Маникюр, Педикюр и Дизайн маникюр нашите съдии са Лина Валериева и Даниела Колева. Те ще оценяват цялостното представяне на участниците и тяхната оценка ще образува 80% от крайния резултат на участника за съответната категория. Останалите 20 % от крайния резултат ще бъдат образувани от събраните гласове на публиката. Нашите съдии ще следят за състоянието на кожата на всеки модел, симетрия при оформянето на ноктите, обработката на кожната гънка и цялостна визия на ръцете при заснемането.

В категория Терапевтичен педикюр по традиция оценките се основават изцяло на оценките на журито. Съдии за тази категория са Румяна Работова, Албена Тютюнчева, Десислава Иванова и Мария Колева. Те дават своите оценки за всеки отделен случай на терапия, като следва да оценят според случая:
1. Гъбични/деформирани нокти - Степен на почистване на засегнатия участък от нокътя:
2. Впити нокти - Степен на корекция
3. Натрупвания (кератозни участъци, кокоши тръни, мазоли) - Степен на почистване
4. Протезиране на деформирани нокти - Постигнат естетичен резултат
5. Ниво на комплексност, според началното състояние (оценката от този критерий се удвоява).

Без оценка от жури оставихме класирането в категория Арт кадър, където даваме пълна свобода на творчеството и фантазията на участниците, и категория Салон, в която оценките се базират на резултатите от многокомпонентно проучване.

Мисия

„Годишни награди EMILY“ е сбъдната мечта! Конкурс, който показва най-доброто от най-добрите професионалисти маникюристи и педикюристи. Форматът е реализиран в онлайн платформа, в която участниците създават доброволно свой профил и галерия от снимки, с цел популяризиране на професионалната си дейност и привличане на нови клиенти.

В тази платформа всеки маникюрист и педикюрист може да покаже своите най-добри дизайни и модели на маникюр и педикюр, които лично е направил в професионалната си практика.