Годишни награди EMILY 2024

Полезно

/
/ Опознайте съдиите - Мая Абедисен

Опознайте съдиите - Мая Абедисен

23.06.2021

Опознайте съдиите - Мая Абедисен

На поканата да стане част от нашите съдии за категории Маникюр, Педикюр и Дизайн маникюр отговори и Мая Абедисен. Ето какво ни разказа тя за себе си и професионалния си път.

Представете се и ни разкажете за себе си. Какво обичате да прави в свободното си време?
Казвам се Мая Абедисен и вече повече от 20 години съм в бюти бранша. Обожавам работата си и обичам да работя в екип с хора. Може би затова се ориентирах в тази сфера - на красотата. Минала съм през всичко от А до Я - от обикновена маникюристка вкъщи на кухненската маса до един от най-известните салони в Париж. Работила съм с MTV, списания и други медии. Имах възможността да работя върху много известни актриси, певици, спортисти и не на последно място китаристи (те също имат нужда от 1-2 акрилни нокътя, така звука от китарата е по-добър, казват те). Помогнала съм на не малко марки в тестването и реализирането на нови продукти. Работила съм с много състезатели и съм много горда, когато те печелят. Печелила съм, организирала съм и съм журирала много състезания.

Сега живея и работя в Норвегия. Собственик съм на най-известният и най-стар салон в Берген. Опитвам се да работя по-малко с клиенти, като през останалото време се отдавам на семейство и хоби.
Често през уикендите може да ме видите да играя голф, така разтоварвам и планирам бъдеще и настояще. Преди година ми дойде идеята, че моят салон трябва да е спонсор на голф игрището и да си имаме своя дупка с нашето лого. Винаги съм на принципа Think out of the box. В интерес на истината никога не съм виждала бюти салон да е спонсор на голф игрище.

Какво би Ви впечатлило най-много в работата на участник в конкурса накратко?
Обичам чисти работи, добре осмислени и композирани. Съветвам всички да обърнат внимание на детайлите, това ще отличи 1-во място от 3-то. Винаги търся другото, търся работата, която се отличава. Всеки може стига да има възможност и желание.

Посъветвайте участниците на какво да обръщат внимание, когато подготвят модел за участие в конкурса.
Първо и преди всичко си изберете модел, с който се чувствате комфортно и който може да ви отдели времето си. За предпочитане е този модел да има възможно най-красивите ръце/крака с еднакви и подходящи нокътни плочки за дизайна, който сте избрали. Кожата да е без видими наранявания и по-малко бръчки, петна и абсолютно никакви видими татуировки. Задължително съобразете цвета на кожата и цветовата гама, която сте избрали.

Кои са дребните детайли, на които ще обърнете специално внимание в конкурсните работи на участниците в Годишни награди EMILY 2021?
Аз съм технически съдия - този, който винаги и преди всичко гледа формата да е еднаква, дължината, лакирането, чистотата. Няма как една макар и красива ръка с перфектна нокътна плочка да изглежда красива, ако единият нокът е по-дълъг и овален, а другият е квадратен или липсва някое ръбче. Композиция и дизайн. 

Обичам да виждам работи, които са уникални. Те изпъкват, те говорят за този, който ги е сътворил. Мислете различно, бъдете творци и не копирайте!

Какво Ви вдъхновява в работата Ви? Споделете с нас как протича един Ваш работен ден обичайно.

Определено ме вдъхновяват моите колеги, клиенти и хората, с които общувам. През изминала година, когато всичко беше затворено и нямахме социален живот, разбрах колко сме важни ние, колко беше важно за нашите клиенти, че сме там, че сме отворени и им даваме малко щастие в този период. Тяхната признателност ме вдъхнови много и сега се старая дните в салона да не са рутинни, а винаги да даваме всичко от себе си.

Иначе моят ден винаги започва в 7:00, детето е на детска градина в 9:00 и в 9:35 съм на работа. Преглеждам графика, който обикновено е пълен поне за 2 месеца напред, но никога не започвам работа с клиенти или срещи преди 10:00. Имам нужда да изпия едно кафе и да си кажа някоя приказка с колежките. Работя до 14:00, като през това време вече съм приела 3 или 4 клиентки (зависи от услугата). След 14:30 преглеждам задачите за следващия ден, обичам да имам план и вървя по него. Не пропускам и онлайн надграждащи курсове, тъй като те много ме вдъхновяват. Сега съм на вълна максимален резултат за минимално време за всяка една услуга. Ние винаги трябва да се стремим да увеличаваме знанията си .

Какви са най-важните качества, които могат да се придобият с участието в конкурси?
Много пъти съм казвала , че всеки, който се е записал и е участвал на конкурс, е вече победител. Вие сте една стъпка напред пред Вашите конкуренти, които са много добри професионалисти, но не са смели като Вас. Представете си, че конкурсът е емоционално пътешествие и крайната цел не е толкова важна. Важен е пътят, по който ще минете - избиране и подготовка на модела, дизайн на маникюра или педикюра, после снимките, очакването и накрая наградите. Всяка стъпка ще Ви направи по-добър професионалист и с всеки детайл ще отриете нещо ново. А ако спечелите, това ще Ви донесе по-добри приходи, ще имате много повече клиенти от преди! 

На всички участници пожелавам успех и нека конкурсите Ви отворят толкова много нови врати, колко отвориха на мен !

Мисия

„Годишни награди EMILY“ е сбъдната мечта! Конкурс, който показва най-доброто от най-добрите професионалисти маникюристи и педикюристи. Форматът е реализиран в онлайн платформа, в която участниците създават доброволно свой профил и галерия от снимки, с цел популяризиране на професионалната си дейност и привличане на нови клиенти.

В тази платформа всеки маникюрист и педикюрист може да покаже своите най-добри дизайни и модели на маникюр и педикюр, които лично е направил в професионалната си практика.