Годишни награди EMILY 2024

Полезно

/
/ Опознайте съдиите - Лина Валериева

Опознайте съдиите - Лина Валериева

07.06.2021

Опознайте съдиите - Лина Валериева

Настъпи моментът да Ви разкажем малко повече и за Лина Валериева, която е част от жури в категории Маникюр, Педикюр и Дизайн маникюр и за първа година е част от съдиите на Годишни награди EMILY. 

Какво стои зад професионалиста Лина Валериева?

Аз съм щастлив човек, имам прекрасно семейство, две страхотни дечица, с които много се гордея. Мечтая и се стремя към мечтите си. Много работя, но не пропускам почивките си, обичам да почивам пълноценно и се наслаждавам. По природа съм перфекционист, стриктна, прецизна и старателна съм във всичко, което правя, и винаги давам всичко от себе си.

Завърших образованието си в две различни направления - Дизайн и Икономика и маркетинг, които много ми помагат в професията маникюрист и преподавател и в това да развивам бизнеса си.

В професионален план към настоящия момент зад мен стоят повече от 20 години професионална работа, много труд, упоритост и амбиция за развитие. Завършила съм безброй обучения, които надграждат знанията и уменията ми. Управлявам и работя в студио за маникюр Nail Home в Перник.

Дългогодишен лицензиран преподавател съм и това е основното, което работя в момента, провеждам базови и надграждащи технически и арт курсове. Преподавател съм на марката NL n.o.b.e.l. с титла Expert educator и съм дистрибутор на марката в България. Автор съм на редица курсове, обучения и статии. Лектор съм на множество семинари в областта на маникюра. Преподавател в Професионална Гимназия “Мария Кюри” с профил Маникюр и педикюр. Сертифициран преподавател съм на форма Pipe от автора на патентованата форма Виктория Клопотова. Заслужила съм титла International Master от школата на Александър Финко.

Носител съм на множеството титли и награди от конкурси и мисля, че конкурсите са основна част от пътя на развитие на всеки професионалист.

От 3 години съм организатор на престижния международен конкурс Nailpro в България. Сертифициран съдия съм на Nailpro Европа и Златен инструктор за подготовка на учасници в Nailpro.

Пожелавам успех на всички участници в Годишните награди EMILY. Не спирайте да се провокирате и да надграждате себе си!

Кое би Ви впечатлило най-много в работата на участник в конкурса накратко?

Това, което би ме впечатлило като съдия на конкурса, е чистотата на работа и професионалното изпълнение на задачата. Детайлите и малките неща отличават една работа от друга.

На какво да обръщат внимание участниците, когато подготвят модел за участие в конкурса?

Подборът на модел за участие в конкурс е от изключителна важност. Общото впечатление от една работа винаги включва цялостната визия на ръцете или краката. Моделът е добре да бъде с красиви ръце/крака, дълги нокътни плочки, хубава кожа. Съветвам участниците да подберат внимателно дължината и формата на ноктите, да я съобразят с ръката и с това, което ще правят. Нека оделят време на подробностите, добре да почистят кожната гънка, да проверят симетрията на формата, която правят, да апликират лака максимално близо към кутикула, да проработят детайлите от дизайна... Презентацията на работата също е от основно значение, участниците трябва да обърнат внимание на снимките, с които ще представят своята работа, на светлината, на качеството на снимката, на това как изглеждат ръцете/краката на нея, да изберат позиция, за да се виждат детайлите, да няма следи от крем и масло.

Какви качества в конкурсните работи на участниците в Годишни награди EMILY 2021 ще Ви спечелят като съдия?

Първото и най-важно качество за мен това е професионалното изпълнение, ние сме професионалисти и като такива трябва да работим. Друго, което ценя и ще следя да видя в работите, е нивото на комплексност на участниците и правилното изпълнение. Нашата работа е изпълнена и с много красота, творчество и фантазия, така че постигнатият естетичен резултат е от основно значение за представянето на участника. Това ще се радвам да видя в конкурсните работи на участниците.

Къде намирате вдъхновение за работата си?

Широките хоризонти, новите предизвикателства и безкрайното поле за развитие и растеж в тази професия са това, което ме вдъхновява и мотивира. Това, обаче, е и причината да поемам повече и повече ангажименти, които правят работните ми дни много динамични.

Как протича ежедневието Ви в салона и у дома?

Единственото обичайно нещо в ежедневието ми е, че започвам сутрините си с късо, ароматно кафе с мляко и три целувки за добро утро, без които денят не би бил пълноценен – на съпруга ми и на двете ми дечица. Някои дни от седмицата работя в салона, в други имам обучения и семинари, някои оставям просто организационни.

Ако разгледам един ден, прекарван в салона с клиенти, то работа с клиентите в салона ми е много приятна, защото през годините работа се е получил един естествен подбор на клиентите, с които имаме взаимно уважение. Работя от по-късно, без никакви почивки и не си позволявам работният ми ден да е извънредно дълъг, от 9:00 до 16:00, но всяка свободна минута в работния ден използвам, за да организирам или да свърша нещо. Вечер също отделям по един час, за да планирам или да свърша организационните неща по ангажиментите ми извън салона. Много често нямам време да се храня или да пия вода. Работя много, но и почивам често и пълноценно.

Кои са Вашите три мотивиращи думи, които Ви помагат в предизвикателствата на живота?

Каквото и да правя и в личен, и в професионален план винаги се питам дали това ми носи УДОВОЛСТВИЕ, това е водещата дума, която се опитвам да следвам, за да съм щастлива и удовлетворена и да има смисъл. Често си поставям високи цели и МОГА е една от думите, от които имам нужда да си припомня, за да се справя. Старая се често да се поощрявам за постиженията и успехите си, затова често се ПОЗДРАВЯВАМ дори и за малките неща и това е най-голямата ми мотивация.

Мисия

„Годишни награди EMILY“ е сбъдната мечта! Конкурс, който показва най-доброто от най-добрите професионалисти маникюристи и педикюристи. Форматът е реализиран в онлайн платформа, в която участниците създават доброволно свой профил и галерия от снимки, с цел популяризиране на професионалната си дейност и привличане на нови клиенти.

В тази платформа всеки маникюрист и педикюрист може да покаже своите най-добри дизайни и модели на маникюр и педикюр, които лично е направил в професионалната си практика.